Happea haukkaamassa Ummehtunut poliittinen vaihtoehdottomuus pakottaa etsimään uusia toimintatapoja ja ideoita.

Lapsissa on tulevaisuus

  • Lapsissa on tulevaisuus

Suomi on siitä jännä eurooppalainen maa, että täällä on tähän asti voinut yhdistää perheen ja äidin työuran. Nyt kun hyvinvointia puretaan yhä kiihtyvään tahtiin, niin ensimmäisenä on yhteisestä veneestä heitetty naiset ja lapset. Reilua, eikös vaan?

Lapsilisien leikkaaminen, johon jopa SDP lähti muodollisen vastarinnan jälkeen mukaan, päätettiin hallituspuolueiden hiljaisesti hyväksymänä samana päivänä kun median huomio kiinnittyi tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Monet arvelivat, että tämä oli syy siihen, miksi asiasta ei noussut meteliä.

Todellisuudessa kyse oli siitä, että asia oli päätetty jo elokuussa budjettiriihen yhteydessä ja sen jälkeen se vain muotoiltiin lopulliseen malliinsa. Demareilla olisi ollut paikka pysäyttää esitys, mutta sen sijaan he jostain käsittämättömästä syystä lähtivät kehittelemään älytöntä verovähennysmallia, josta tuli susi. Se jättää ulkopuolelle niin kaikkein pienituloisimmat kuin suuriperheisimmätkin lapsiperheet. Ehkä tarkoitus olikin silittää keskiluokkaa myös karvaan. Heillä kun on palkkatuloja, joista tehdä vähennyksiä, eikä heillä juuri ole yli neljää lasta.

Lapsilisillä on suuri symbolinen arvo. Ne saavutettiin aikanaan suuren taistelun jälkeen. Siihen poliittiseen kamppailuun osallistuivat jopa kokoomuslaiset ja lapsilisillä parannettiin huimasti lasten tasa-arvoisuutta Suomessa. Nyt meillä on käynnissä toinen yhtä laajalla rintamalla käytävä taistelu, jossa aivan yhtä laajasti ollaan purkamassa perheiden tukiverkkoja ja toimeentuloa. 

Tänä päivänä tarvitaan lisää niitä, jotka uskaltavat vaatia lisää. Myös lapsiperheet hyötyvät jos hylkäämme järjettömän säästämisen ja kurjistamisen, jonka seuraukset on jo nähty. 

Meidän ei ole pakko jatkaa tällä tiellä. Voimme valita toisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat